Aubrey Powell – Through the Prism

10 juli 2021

Op 21 oktober 2021, verschijnt een nieuw boek van 320 pagina’s van Aubrey ‘Po’ Powell – Through the Prism: Untold rock stories from the Hipgnosis archive.

Grafisch ontwerpbureau Hipgnosis, opgericht in 1968 door Po, Storm Thorgerson en Peter Christopherson, verwierf een legendarische status door het uiterlijk van albumhoezen te transformeren door hun ontwerpen voor artiesten als AC/DC, 10cc, Genesis, Led Zeppelin, Pink Floyd, Paul McCartney , Syd Barrett en Black Sabbath. De uitgevers beloven dat in het boek “Powell brutaal eerlijke, vermakelijke en onthullende insiderverhalen uit de rockwereld presenteert, met een eclectische cast van popsterren, komieken, acteurs, managers, gangsters en inspirerende wereldfiguren vanaf 1966. Zijn verhaal zit boordevol anekdotes – van de oprichting van Hipgnosis tot overlevende drugsvangsten, en van het creatieve proces achter de meest iconische albumillustraties aller tijden tot de montage van de Pink Floyd-tentoonstelling, Their Mortal Remains – en is rijkelijk geïllustreerd met Hipgnosis-illustraties en Powell’s eigen foto’s.

“Drama en creativiteit zijn de rode draad door deze verbazingwekkende verhalen. Met openhartigheid en inzichtelijke reflectie onthult Powell hoe hij en Storm een ​​effectief creatief partnerschap werden ondanks hun vluchtige relatie; hoe het uiteindelijke kleurenkunstwerk voor Led Zeppelin’s Houses Of The Holy werd gemaakt; hoe de meest iconische albumhoes aller tijden – The Dark Side Of The Moon – tot stand kwam; en hoe de Pink Floyd-retrospectieve 2017 de grootste en meest succesvolle muziektentoonstelling ooit werd die ooit door het Victoria and Albert Museum is georganiseerd – ondanks de diep antagonistische en disfunctionele relatie tussen Roger Waters en David Gilmour. Doorheen laat Powell zien hoe roem en glorie de balans van het dagelijks leven verstoren, waardoor creativiteit en vernietiging in gelijke mate worden veroorzaakt.

“Boordevol spannende insiderverhalen en anekdotes met beroemde muzikanten, managers en acteurs, is Through the Prism een ​​must-have voor muziek- en popcultuurfans.” Klinkt zeker geweldig om te lezen, en we kunnen niet wachten om het in handen te krijgen.

Nieuwsbron: BrainDamage UK

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.