Mark Zuckerberg wou Another Brick In The Wall gebruiken voor reklame doeleinden

15 juni 2021

“Ik ga geen deel uitmaken van deze shit”, brulde Roger Waters van Facebook’s miljoen dollar aanbod.


Hij nam deel aan een evenement als onderdeel van een campagne voor de vrijlating van Julian Assange, oprichter van WikiLeaks, en onthulde daar dat hij onlangs een brief van Facebook ontving – rechtstreeks ondertekend door Mark Zuckerberg – waarin hij vroeg om het gebruik van “Another Brick In The Wall”, voor een advertentie die ook Instagram zou bevatten.

Geïrriteerd zei Waters:
“Dus het is een briefje van Mark Zuckerberg voor mij. Het is vanmorgen aangekomen, met een aanbod van een enorm, enorm bedrag, en het antwoord is – ‘Fuck you! No fucking way!’ want dat is [een voorbeeld] van je verraderlijke zet om voor alles te zorgen. Dus wij die een beetje macht hebben, en ik heb een beetje, tenminste als het gaat om het beheersen van mijn liedjes… Ik ga geen deel uitmaken van deze shit, Zuckerberg !”


Toen las en becommentarieerde hij een fragment uit de brief die zou zijn verzonden door de baas van de sociale netwerken:
“‘We willen je bedanken voor het overwegen van dit project. We hebben het gevoel dat het kerngevoel van dit nummer tegenwoordig nog steeds zo overheersend en nodig is, dat uitbeeldt hoe tijdloos je werk werkelijk is.’ En tegelijkertijd willen ze het gebruiken om Facebook en Instagram nog groter en krachtiger te maken dan ze al zijn, zodat ze ons allemaal in deze kamer kunnen blijven censureren en voorkomen dat dit Julian Assange-verhaal naar buiten komt. Zodat het grote publiek kan zeggen: ‘Wat doe je bedoel? ! Hij komt!’.”

Vervolgens herinnerde Roger zich zelfs de oorsprong van Facebook als een app voor het beoordelen van universiteitsmeisjes. “En hier is hij dan, een van de machtigste idioten ter wereld”, besluit hij over Zuckerberg.

Klik op de link om het fragment te zien: https://www.dumpert.nl/item/100001797_88b64dee?fbclid=IwAR1BugszlqcM7TYhIKnzuwiUTE5wEazw_cDmwjKOCBj8NVNeS2TtBMduNRY

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.