Luister naar David Gilmour, ‘Need Your Love So Bad’, een nieuwe versie voor Peter Green’s boek

17 mei 2021

David Gilmour speelt gitaar in een nieuwe opname van ‘Need Your Love So Bad’ om een ​​boek te promoten.

Het boek heet Albatross Man en is een visuele documentaire van Peter Green, de oprichter van Fleetwood Mac, die helaas afgelopen zomer is overleden. Het boek is 4 jaar in de maak en is een uitzonderlijk exclusief product. De “ultra deluxe gesigneerde” versie kost £ 2.000 en is beperkt tot 50 exemplaren. Voor de rest van ons is de “standaard” -versie £ 95! Het boek is beschikbaar voor pre-order en komt uit in oktober 2021.

De afgelopen 4 jaar werkte Peter rechtstreeks samen met Rufus Publications om een ​​enorm, geïllustreerd visueel boek van zijn leven en carrière te maken. Mark Smith van Rufus reist regelmatig naar Canvey Island om met Peter over zijn leven te praten, door zijn persoonlijke archief te bladeren en zijn liefde voor vissen, tekenen en luisteren naar een breed scala aan muziek dagelijks te bespreken. Gedurende deze tijd is er een boek samengesteld met zeldzame afbeeldingen, memorabilia, songteksten en aantekeningen uit zijn tijd in Fleetwood Mac, waarbij Peter de volledige controle had over de richting en details van het boek. Peter speelde ook af en toe gitaar voor Mark, subtiel teruggaand door een leven vol invloedrijke muziek. Het resulterende boek, “The Albatross Man” van Peter Green, zal worden verzonden in oktober 2021 op wat zijn 75e verjaardag zou zijn.

Tijdens de ontwikkeling van het boek werd besloten om een ​​aantal unieke nummers als onderdeel van het project op te nemen. Een nieuw ontdekte vocale opname door Peter, opgenomen in het midden van de jaren zestig op de zolder van zijn moeder op een bandrecorder, van ‘Need Your Love So Bad’ vormde de basis van het eerste nummer met David Gilmour op gitaar, een grote fan van Peter’s werk. De track is geproduceerd door Laurie Latham. Peter hoorde en keurde mixen van de track en de korte promotievideo van “Need Your Love So Bad” goed. Het tweede gekozen nummer was “Man of the World” en Kirk Hammett van Metallica, een andere grote Peter Green-fan en huidige eigenaar van de legendarische Greeny-gitaar, werd benaderd en sloot zich snel aan bij het project. Hij vloog naar Londen en op 6 januari 2020 ging hij samen met producer Rob Cass naar Abbey Road in Londen om de gitaarpartijen op te nemen voor zijn herziene visie op het nummer, allemaal met behulp van Greeny. De volgende dag ging Kirk naar Canvey Island om Peter te ontmoeten en hem Greeny nog een keer te overhandigen, maar ook om hem de gitaarpartijen van “Man of the World” te spelen. Weer keurde Peter de muziek en de aanpak goed. De track is nu gemixt en afgewerkt in LA en bevat ook Mick Fleetwood op drums. De bas en productie werden verzorgd door de legendarische producer Bob Rock. Beide nummers zijn opgenomen voor het boekproject en bieden zeer verschillende interpretaties van Peters werk.

Met meer dan 450 pagina’s is het grote koffietafelboek ‘The Albatross Man’ een perfecte viering van een van de toonaangevende gitaristen, songwriters en artiesten in het Verenigd Koninkrijk. Het bevat niet alleen Peter’s persoonlijke foto’s, Fleetwood Mac-aantekeningen en essays en een verbluffende reeks fotografie (waarvan vele niet eerder gepubliceerd waren), het bevat ook geschreven bijdragen van Mike en Richard Vernon, Neil Slaven, Dinky Dawson, Kirk Hammett en vele anderen.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.