WorldJam Live: Dark Side Of The Moon

3 mei 2021

Zondag 16 mei zal vanaf 19.00 CET het album DSOTM en nog wat extra Pink Floyd nummers via een live stream te zien zijn op Facebook, Youtube en Twitch. Het album zal integraal worden gespeeld door ca. 50 muzikanten uit de hele wereld. Een unicum, want de muzikanten zullen dit live uitvoeren vanuit hun eigen woonkamer.

Toen de wereld in lockdown ging heeft Simon Tomlinson(GB) de community WorldJam opgericht. Een community van muzikanten die het live spelen en de interactie met elkaar misten en een oplossing zochten toch muziek te kunnen maken. Hiervoor wordt het programma Jamulus gebruikt. Open source software die is geschreven door Volker Fischer en nu met behulp van veel vrijwilligers wordt onderhouden.

De Worldjam is een te gekke club mensen, die steeds groter groeit. De Jamily, zoals we elkaar noemen, steunt elkaar op allerlei manieren, zoals het in een echte familie gaat. Vriendschappen worden gemaakt en hulp wordt op allerlei gebied geboden. In deze eenzame tijd een baken voor veel mensen en een geweldige manier om muziek te blijven maken.

Elke zaterdagavond is er een live show waarin ca. 100 muzikanten meedoen vanuit zo’n beetje de hele wereld. Iedereen vanuit zijn of haar eigen woonkamer. De show wordt gepresenteerd door 2 hosts en achter de schermen worden soundchecks gedaan, zijn er green rooms en diverse studio’s. Onder de vrijwilligers zijn producers, directors, hosts, studio managers, zelfs sound engineers, broadcast engineers, sound technicians, video editors en uiteraard de performers.

WorldJam shows bestaan uit diverse muziekstijlen. Soms worden er thema’s georganiseerd zoals disco of jaren 50/60. Vanuit het idee om een ProgRock thema te organiseren is Bob Gale (USA) op het idee gekomen om DSOTM in zijn geheel te spelen. Heel veel muzikanten vanuit Europa en USA hebben zich opgegeven om de uitdaging aan te gaan het album live ten gehore te brengen. Het enthousiasme is zo groot, dat er additioneel nog een 3e deel is bijgekomen waarin nog diverse andere Pink Floyd nummer ten gehore worden gebracht.

Van de Nederlandse tributeband The Endless Floyd Sound doet zangeres Sophie Hempenius mee.

De show zal te vinden zijn onder “Worldjam Live: Dark Side of the Moon

YouTube streaming: https://www.youtube.com/channel/UC1xWIPrhqOpftDXbs99w2Xg

Twitch streaming: https://www.twitch.tv/worldjamlive

Facebook: https://www.facebook.com/groups/JamulusWorldJam

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.