Pink Floyd Live at Knebworth 1990 officiële release komt eraan

10 maart 2021

Pink Floyd Live at Knebworth 1990 wordt voor het eerst uitgebracht op cd, dubbel vinyl en digitale platforms op vrijdag 30 april 2021. Het concert was onderdeel van het met sterren bezaaide 1990 Silver Clef Winners-optreden in Knebworth House, Hertfordshire, met als hoofdrolspeler Pink Floyd.

Tijdens het monumentale concert in Knebworth stond Pink Floyd bovenaan de lijst met alle sterren, waaronder Paul McCartney, Dire Straits, Genesis, Phil Collins, Mark Knopfler, Robert Plant (met Jimmy Page), Cliff Richard, Eric Clapton en Tears For Fears. Ongeveer 120.000 muziekfans zagen deze rockreuzen op het heilige podium van Knebworth verschijnen, allemaal ten behoeve van de liefdadigheidsinstelling Nordoff Robbins, waarvan de winst naar de oprichting van de BRIT School ging. Het concert werd wereldwijd uitgezonden op MTV.

Pink Floyd (David Gilmour, Nick Mason en Richard Wright) werd op het podium vergezeld door leden van hun touringband, waaronder Guy Pratt, Jon Carin, Tim Renwick en Gary Wallis. De achtergrondzang kwam van Durga McBroom, Sam Brown en haar moeder Vicki, en (originele zanger van The Great Gig in the Sky) Clare Torry. Pink Floyd verwelkomde ook gastmuzikanten, waaronder saxofonist Candy Dulfer en toetsenist en componist Michael Kamen.

David Gilmour en Andy Jackson hebben de audio van dit iconische concert geremixed met alle zeven nummers die op de dag werden uitgevoerd, en het album bevat nieuw artwork dat is opgenomen door Floyd-medewerker Aubrey ‘Po’ Powell van Hipgnosis en ontworpen door Peter Curzon van StormStudios.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.