Limited edition DSOTM replica tape box print van Abbey Road Studios

3 maart 2021

3 maart aangekondigd, en direct te bestellen (met een releasedatum van vrijdag 5 maart), is Pink Floyd The Dark Side of the Moon EMI Tape Box Folio – Side One, een gelimiteerde oplage van 250 replicaprints die de zelden vertoonde The Dark Side of the Moon Quadrofonische discrete master – Side One EMI-tapedoos, diep in het EMI-archief bewaard.

De opname van het album begon in mei 1972 in Studio Two in EMI Studios (zoals Abbey Road heette), met behulp van de iconische EMI TG12345 MK IV-console. Abbey Road zou gedurende 38 dagen gedurende een periode van zeven maanden het huis van Pink Floyd worden, toen ze begonnen aan de creatie van wat voor velen hun bepalende werk zou zijn. De print toont Side One van het album, dat werd opgenomen in studio’s twee en drie aan Abbey Road, met Alan Parsons en Peter James genoteerd als de ingenieurs van het project. The Dark Side of the Moon werd uitgebracht in de VS op 1 maart 1973 en in het VK op 16 maart, en hoewel het nooit een Britse nummer 1-positie behaalde, brak het verschillende records en werd het een iconische release, bekend als de hele wereld.

De tape in deze doos is exclusief vervaardigd door EMI. De dozen op het moment dat het album werd opgenomen, waren aquablauw met een ‘atomisch’ beeld dat bestond uit drie over elkaar geplaatste afbeeldingen van bandhaspels, de omslag die je in dit folio ziet. Veel van deze tape-dozen, waaronder The Dark Side of the Moon, worden nu bewaard in de EMI-archieven in Hayes, Londen.

Dit is een exclusieve samenwerking tussen Pink Floyd en Abbey Road Studios. Elk handgemaakte folio is genummerd en bevat een zwarte kartonnen doos van 500 g / m2 (37 cm x 37 cm met een lip van 5 cm) die de twee replica litho-afdrukken (30 cm x 30 cm) omhult, opnieuw gemaakt in exacte levensgrote afmetingen en gewiegd met transparante hoekhouders. Daarnaast bevat het een folder met een terugblik op de opname van The Dark Side of the Moon en een echtheidscertificaat.

Hier is een video over het folio, dat nu kan worden besteld zolang de voorraad strekt op shop.AbbeyRoad.com.

Nieuws Bron: BrainDamage

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.