Lost Souls – recensie door Theo

2 maart 2021

LOST SOULS, A fictional journey through 50 years of PINK FLOYD is de titel van een nieuw Pink Floyd boek, geschreven door Edwin Ammerlaan en ik had een recensie exemplaar ontvangen, die ik met plezier gelezen heb.

Edwin Ammerlaan heeft er een interessant verhaal van gemaakt en neemt je d.m.v. een fictief persoon (Matt Hallander genaamd) mee een verhaal in, dat begint op de veerboot van Ibiza naar Formentera, waar hij bij toeval Roger Waters en Syd Barrett ontmoet, tijdens een vakantie aldaar.

Het begint eigenlijk met een scene in een hotelkamer in 2017, waarna het werkelijke verhaal begint op de veerboot naar Formentera in 1967, waar Roger Waters en Syd Barrett inderdaad waren.

Ik stapte dit verhaal in, zonder ook maar te kunnen indenken wat ik tegen zou komen, maar al snel raakte ik geïnteresseerd in het verloop. Heel knap dat er zoveel feiten genoemd werden, zelfs non-floyd dingen die in het verhaal voorkomen (nieuwsgierig als ik ben, checkte ik die ook). Edwin Ammerlaan is ook geen onbekende in de muziekwereld en heeft vele interviews gehad met Pink Floyd leden en dat merk je als Matt in het verhaal in gesprek is met de bandleden.

Onvoorstelbaar knap dat je met alle informatie die je hebt verzameld, hier een verhaal neer kan zetten over 50 jaar Pink Floyd, dat van voor tot achter boeiend is en blijft. Maar ook informatie die niks met Pink Floyd zelf te maken heeft, kloppen allemaal en een heel geraffineerde uitspraak in het boek waar (fictief persoon) Carly zegt tijdens een gesprek met Matt over Syd en drugs gebruik: “I’m standing next to her grave saying goodbye. She was only 27.” Diverse artiesten zijn namelijk op hun 27e gestorven in die tijd. Zo wordt je het hele verhaal geprikkeld met wetenswaardigheden en feiten.

Ook al is het boek in het Engels, het leest best wel makkelijk omdat (tenminste ik) je meegesleept wordt, alsof jij Matt bent. Vooral omdat ik me bepaalde scenes goed voorstellen kan, doordat ik meer dan 200 tribute concerten ook van achter de schermen heb mogen meemaken.

Dit boek is een echte aanrader, zeker omdat het eens van een heel andere kant de geschiedenis van Pink Floyd vertelt. De bibliografie achter in het boek zegt genoeg. Edwin heeft écht diepgaand onderzoek gedaan.

Uit als paperback en eBook via Amazon (o.a. https://www.amazon.com/dp/9090340955

en bij Bol is het boek nu ook te koop via deze link

ISBN nummer: 978-90-9034095-1

Facebook pagina:  www.facebook.com/LostSouls50yearsofPinkFloyd

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.