Fifty Up boxset recensie door Theo

21 januari 2021

Met dank aan de organisatie van het Holland Pop Festival mocht ik van de week de boxset “Fifty Up” ontvangen, die uitgebracht is omdat het 50 jaar geleden is, dat dit beroemde festival gehouden werd in Kralingen.

Bij het openen van de box, begon ik meteen te watertanden. Er zaten maar liefst 4 LP’s in met mooie opnames, compleet remasterd, waarvan 3 LP’s verdeeld worden met opnames van de overige bands en artiesten en LP nummer 4 compleet gevuld met remasterde songs van Pink Floyd. Nu al een juweeltje in mijn “bootleg” verzameling. Heel toepasselijk zijn alle LP’s geperst op wit vinyl. Een bootleg heette vroeger gewoon “witte LP” , vandaar.

De Pink Floyd nummers die te horen zijn: Astronomy Domine, Atom Heart Mother, Green Is The Colour, Careful With That Axe, Eugene en Interstellar Overdrive.

Heel mooi en zorgvuldig vormgegeven box. Als je de LP hoezen aan elkaar neerlegt, vormt het een mooie (wel bekende) foto van het Holland Pop Festival (zie foto).

In de deksel van de box vind je een replica van het entree bewijs. Op de DVD is de film Stamping Ground (Braziliaanse versie) te zien met twee nummers van Pink Floyd, n.l. A Saucerful Of Secrets en Set The Controls For The Heart Of The Sun en nog enkele andere interessante filmpjes zoals het Polygoon journaal en mocht je daar zijn geweest, wie weet zie je jezelf terug in een van de opnames.

Er is ook een vinyl single toegevoegd van Moondog met Stamping Ground/Theme .

Aan leuke hebbedingetjes ontbreekt het zeker niet: de poster in A4 in 4 verschillende kleuren, een grotere poster van Aldridge en een poster met een luchtfoto van het festival (schitterend). Daarnaast replica’s van de Veronica Top 40 en de Festivalkrant.

En dan het boek, woow, 190 pagina’s met schitterende foto’s en verhalen. Heerlijk leesvoer voor de lange donkere avonden. Voor de bezoekers van toen mooie herinneringen, voor diegene die er niet bij waren een helder overzicht hoe het geweest is.

Mijn conclusie: Een must voor elke Pink Floyd verzamelaar, een historisch dokument, dat niet mag ontbreken.

Een serie foto’s van de inhoud van de box kun je vinden op onze foto pagina op facebook, ook in te zien als je géén facebook account hebt: FOTO PAGINA

Bestellen kan via: https://hollandpopfestival.nl/product/verzamelbox/

Afronden

Een reactie

  • marga Stormezand 23 januari 2021op00:42

    ik ben er geweest, maar naar mijn idee was
    Pink Floyd vrij laat .s.avonds. Dus veel mensen hebben het optreden niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.