Tony Iommi schreef een Cancer Charity-nummer met Nick Mason

14 oktober 2020

Black Sabbath-legende Tony Iommi heeft bevestigd dat hij een nieuw liefdadigheidsnummer heeft opgenomen met Nick Mason. Andere opmerkelijke muzikanten zouden erbij betrokken zijn en Iommi speculeerde dat Ronnie Wood van The Rolling Stones een van hen zou kunnen zijn.

In een gesprek met het Spaanse tijdschrift La Heavy werd Iommi eerst gevraagd of er enige vooruitgang was geboekt met betrekking tot de samenwerking tussen hem en Brian May van Queen, waarover werd gediscussieerd.

“We praten al jaren over samen iets doen en we zijn er nog niet aan toe gekomen”, zei Iommi, die de meeste moeilijkheden bij het plannen en toeren beschreef. “We zijn er niet echt verder mee gegaan”, vervolgde de gitarist terwijl hij ook de huidige situatie van May inventariseerde (hij had dit jaar last van een gescheurde spier en een hartaanval). ‘Op dit moment heeft Brian veel medische dingen meegemaakt, maar wie weet? Het zou op een gegeven moment leuk zijn om iets te doen.

Toen richtte Iommi zijn aandacht op nieuwe muziek waar hij echt aan werkte en bevestigde hij een grote naam terwijl er ook een andere legendarische rocker in de mix zou kunnen zitten.

“Op dit moment ben ik zelf begonnen met het neerleggen van een aantal ideeën en ik speelde een paar weken geleden op een nummer met Nick Mason”, onthulde Iommi, opmerkend: “We zijn bezig met een liefdadigheids nummer tegen kanker. Ik zou spelen en er wat riffs voor bedenken. Er zijn veel andere beroemdheden die iets doen voor dit album, dus ik zei: ‘Ja, het zou leuk zijn om dat te doen.’ Ik denk dat er Nick Mason is, ikzelf en ik denk dat Ronnie Wood ook een beetje op dit nummer gaat spelen. Ik weet het niet zeker. “

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.