Delicate Sound Of Thunder heruitgave

24 september 2020

Degenen onder jullie die het geluk hebben de boxset van Floyd’s Later Years te hebben, zullen al weten hoe goed de 2020-versie (Restored. Re-Edited. Remixed.) Van Delicate Sound of Thunder is. Dit was het resultaat van het rechtstreeks naar de meer dan 100 blikjes originele 35 mm-negatieven, het zorgvuldig herstellen en overbrengen van de beelden naar 4K. Het werd vervolgens volledig opnieuw bewerkt door Benny Trickett onder de creatieve leiding van Aubrey Powell / Hipgnosis. Op dezelfde manier werd het geluid volledig geremixed van de originele multitrack-tapes door de oude Floyd-ingenieur Andy Jackson met David Gilmour, bijgestaan ​​door Damon Iddins. Het volstaat te zeggen dat in de thuissituatie de kwaliteit vrij ongelooflijk is en de nieuwe bewerking geweldig is! De visuele zachtheid van de originele VHS-release is allang verdwenen, godzijdank, en dit is zo scherp en gedetailleerd als je ooit zou willen, met levendige kleuren, en laat het visuele aspect van de presentatie echt zien.

Degenen die de boxset NIET hebben gekregen, maak je klaar voor 20 november 2020, wanneer een stand-alone release van Delicate Sound beschikbaar zal komen, in een aantal zeer mooi klinkende edities.

Je kunt dit bemachtigen op Blu-ray, dvd, 2 cd, 3-disc 180 gram zwaar vinyl en als luxe 4-disc-editie met bonustracks. Alle edities bevatten fotoboekjes van 24 pagina’s, met de 4-disc boxeditie inclusief een fotoboekje van 40 pagina’s, tourposter en ansichtkaarten. De 3LP-vinylset van 180 gram bevat 9 nummers die niet op de release van 1988 van het album stonden, terwijl de 2CD 8 nummers meer bevat dan de oorspronkelijke release.

Zie hier waar je alle formaten kunt bestellen: https://pinkfloydstore.rhino.com/?fbclid=IwAR1Bf0jLqqkvalNA4H2tz9nMK6ymeqR6aE7rUIblVyFn1oTc8AcKJW98VFQ

Nieuws bron: Brain Damage UK

p.s. A.s. zaterdag, 26 september, is de tweede Record Store Day en komt een heruitgave van Roger Waters’ The Wall in Berlin uit n.a.v. het 30 jarig bestaan.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.