R.I.P. Ennio Morricone

6 juli 2020

De Italiaanse componist en dirigent Ennio Morricone is overleden. Hij stierf vannacht in een ziekenhuis in Rome op 91-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een val. Een stukje Italië is heengegaan, een stukje filmgeschiedenis is er niet meer.

Morricone componeerde de muziek voor honderden series en films, waaronder de westernklassiekers Once Upon a Time in the West en The Good, the Bad and the Ugly, beide van regisseur Sergio Leone. De componist leverde de muziek voor bijna alle films van Leone.

Hij won o.a. een Golden Globe Award in 2000 voor “Beste Filmmuziek” voor de film La Leggenda del pianista sull’oceano (The Legend of 1900) waar ook het nummer Lost Boys Calling vandaan komt, door Roger Waters.

Nieuwsbron: NPO

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.