50 jaar Holland Pop Festival

26 juni 2020

Vandaag is het precies 50 jaar geleden dat het Holland Pop Festival plaats vond. Het Holland Pop Festival was een driedaags popfestival in 1970, in het Kralingse Bos te Rotterdam. Het muzikale evenement is de geschiedenis ingegaan als het Europese antwoord op het Amerikaanse Woodstockfestival in 1969. Ondanks de regen kwamen er volgens schattingen zo ‘n 70.000 (sommige bronnen zeggen zelfs 100.000) mensen op af. Het grote podium stond opgesteld op het grasveld voor de Plasmolens De Ster en De Lelie aan de rand van de Kralingse Plas.

Organisatie: Berry J. Visser, Georges S. Knap en Piet M. van Daal

Op de zondag 28 juni (eigenlijk de vroege maandag ochtend) treed Pink Floyd op en speelden de songs: Astronomy Domine – Green is the colourCareful with that axe, Eugene – Atom heart mother – Set the controls for the heart of the sun – A saucerful of secrets – Interstellar Overdrive.

Unieke verzamelbox

Over het festival, dat ook bekend staat als Kralingen 1970, Stamping Ground (de naam van de documentaire) of het Woodstock van Europa, zijn vele artikelen en enkele boeken gepubliceerd. Er werden LP’s uitgebracht, er zijn films gemaakt en tentoonstellingen georganiseerd.

Om het 50-jarig bestaan te vieren brengen we een memorabel boek uit, waarin bezoekers van toen vertellen hoe het was om erbij te zijn. Het wordt een unieke verzamelbox, compleet met een geremasterde uitgave van de 3 bootleg LP’s, een unieke geremasterde LP met niet eerder uitgebrachte opnamen van het Pink Floyd optreden, de single Moondog, een film van het festival op DVD en diverse mooie souvenirs zoals de Festivalkrant en een toegangskaart.

Je kunt deze box bestellen via: https://hollandpopfestival.nl/ waar je trouwens nog veel meer info over het festival kunt vinden.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.