David Gilmour kondigt eerste nieuwe single aan in 5 jaar

13 juni 2020

Onder de titel ‘Yes I Have Ghosts’ zal de single van David Gilmour het nieuwe audioboek A Theater For Dreamers van partner Polly Samson begeleiden.

Het boek speelt zich af in de jaren zestig en vindt plaats op het Griekse eiland Hydra, waar Gilmour en zijn familie vaak op vakantie zijn. Integraal in het plot is een liefdesdriehoek met Candian singer-songwriter Leonard Cohen.

Het lied is mede geschreven door Sampson en Gilmour, gebaseerd op een personage uit de roman. Aangezien David Gilmour een geweldige Cohen-fan is, is het misschien niet al te ver van de verbeelding om erachter te komen wie het personage zou kunnen zijn.

De afgelopen twee maanden heeft de Pink Floyd-gitarist een voorproefje van akoestische fragmenten van het nummer laten horen tijdens Sampson’s Von Trapped Family Covid-19 Livestream-serie op haar facebook pagina.

“Het formaat van het audioboek heeft zoveel onbenut potentieel en het verbaast me dat meer muzikanten niet eerder op deze manier creatief hebben samengewerkt met auteurs, vertellers en audioboekproducenten”, deelt David Gilmour over het project. “De twee werelden lijken naadloos met elkaar te verbinden en muziek kan echt helpen om audioboeken op onverwachte nieuwe manieren tot leven te brengen. We hadden ook het geluk dat onze dochter Romany bij ons was om harp en extra zang bij te dragen. ”

“Samenwerken met David”, voegt Sampson eraan toe, “zoals ik de afgelopen 30 jaar vele malen heb gedaan, waarbij ik liedjes schreef voor zowel Pink Floyd als zijn soloalbums – we waren in staat om de werelden van literatuur en muziek samen te brengen om de luisterervaring te verbeteren en maak contact met het publiek op een manier die volgens mij niet eerder is gedaan. “

De meest bekende samenwerking tussen Sampson en Gilmour was dat zij in 1994 teksten schreef voor Pink Floyd’s The Division Bell.

“Ik hoop dat het audioboek, dat is opgenomen in onze thuisstudio”, deelt ze, “wordt ontvangen met dezelfde niveaus van warmte en positiviteit als de gedrukte versie en dat luisteraars genieten van de vruchten van onze creatieve samenwerking.”

Het audioboek van Sampson’s roman komt op 25 juni uit.

De week daar op volgend, verschijnt er een stand-alone single.

Luister naar de song via Soundcloud

David Gilmour – Yes, I Have Ghosts (3:47):

David Gilmour: gitaar en zang

Romany Gilmour: harp en achtergrond zang

John McCusker: viool

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.