Syd Barrett – The Summer Of Love

16 mei 2020

In oktober 2016 vond ‘Syd Barrett: A Celebration’ plaats; een concert georganiseerd door Cambridge Live in samenwerking met de familie Barrett en landgoed, op de plek waar Syd’s laatste openbare optreden ooit was. The Corn Exchange in Cambridge was ook de locatie die werd gekozen voor een herdenkingskunstwerk, onthuld op een VIP-receptie vóór het uitverkochte concert voor de familie, vrienden van Syd en de overgebleven leden van Stars, de band waarmee Syd speelde tijdens zijn finale optreden op deze locatie.

Het zeer plezierige – en voor sommigen nogal emotionele – concert bevatte de Zweedse band Men on the Border, ondersteund door het 50-koppige Sandviken Symphony Orchestra, afkomstig uit dezelfde stad in Zweden als de band. MotB behandelde een breed scala aan Barrett-nummers, met een aantal dramatische en onverwachte symfonische interpretaties.

Het concert bevatte ook vertelling van de veelgeprezen toneelschrijver en voormalig schoolvriend van Syd, David Gale, en passend psychedelische verlichting – niet alleen op het podium, maar die de muren, plafonds en zelfs sommigen van ons in het publiek die avond bedekte – door lichtontwerper Peter Wynne-Willson, die tussen 1966 en december 1967 verantwoordelijk was voor de vroege lichtshows van de Floyd.

MotB en het Sandviken Symphony Orchestra zijn van plan deze succesvolle avond te herhalen met een show in Berwaldhallen in Stockholm, Zweden, op 14 november 2020. Als speciale gast zal er ook gitarist Janne Schaffer zijn, vooral bekend om zijn samenwerkingen met ABBA, en zijn uitgebreide solocarrière. “Ik heb mijn versterker aan Barrett uitgeleend toen Pink Floyd in 1967 in Stockholm speelde, dus ik kijk er erg naar uit om hem te eren in Berwaldhallen, waar Pink Floyd de Polar Prize ontving.”

Syd Barrett: The Summer of Love is gebaseerd op Barrett’s leven voor, tijdens en na zijn tijd in Pink Floyd, en wordt verteld door toneelschrijver David Gale, een jeugdvriend van Syd’s en huisgenoot toen ze beiden verhuisden van Cambridge naar Londen in de midden jaren 60. Peter Wynne Willson zal zijn vloeibare lichtshow van Londen naar Stockholm vervoeren om Berwaldhallen te verlichten, wat bijdraagt ​​aan de sfeer.

De kaartverkoop is gepland voor 21 augustus om 10.00 uur CET via Berwaldhallen.se, in de hoop dat de COVID-19-beperkingen tegen die tijd zullen zijn opgeheven. De definitieve beslissing zal worden genomen voorafgaand aan de verkoop van het ticket in augustus.

Nieuwsbron: Braindamage UK

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.