David Gilmour en Guy Pratt samenwerking op vinyl tijdens Record Store Day 2020

12 maart 2020

Eerder nieuws over Record Store Day 2020 leverde al enkele releases op voor de Pink Floyd fan, die op 18 april verkrijgbaar zijn bij deelnemende winkels (en niet online) van Roger Waters, Pink Floyd en Nick Mason’s Saucerful Of Secrets. Nu is er een vierde aandachtspunt voor Floyd-fans op de lijst. Het is ook iets waarover in het verleden geruchten zijn geweest en dat nu kan worden bevestigd.

De film Hackers uit 1995 had een interessante muzieksoundtrack, en in het bijzonder een instrumentaal nummer dat op het hoogtepunt van de film te horen was. In een sequentie op het Grand Central Station in New York is er een gezamenlijk stuk van Guy Pratt en David Gilmour om de scène te begeleiden.

Rolling Stone deed de onthulling: “Gilmour bezocht het huis van Guy Pratt, de tourende bassist van Pink Floyd sinds Momentary Lapse of Reason, terwijl de bassist bezig was met muziek voor de film uit 1995. De ontmoeting werd een geïmproviseerde jamsessie getiteld Grand Central Station. In de aftiteling van de film werd het nummer alleen toegeschreven aan de mysterieus klinkende Deep Cover “.

De exclusieve 13-track, 2LP Record Store Day-editie van het album markeert het debuut van de soundtrack op vinyl en bevat nummers die niet op het originele album stonden, waaronder ‘Protection’ van Massive Attack, ‘Open Up’ van Leftfield, twee stukken van Guy Pratt (inclusief ‘Grand Central Station’) plus de ‘Hackers Suite’, uitgevoerd door componist Simon Boswell.

De gatefold-jas biedt nieuwe voeringnotities van de filmregisseur, Iain Softley, evenals niet-uitgebrachte foto’s van de cast. De cd en digitale editie van Hackers (Original Motion Picture Soundtrack), die 17 april rechtstreeks via Varese Sarabande verschijnt, zal zes extra tracks bevatten.

Net als bij de andere RSD 2020-releases, is het een gelimiteerde editie: vaak worden de RSD-releases als een paar duizend wereldwijd geperst. We begrijpen dat er op de dag 2.500 beschikbaar zullen zijn.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.