Gerald Scarfe over het verkopen van zijn Pink Floyd-archief

6 november 2019

Na de $ 1,8 miljoen verkoop van ‘The Scream’ kijkt de kunstenaar en politieke cartoonist terug en bereidt zich voor om afscheid te nemen van zijn Wall-collectie.

“Ik zou het leuk vinden om, indien mogelijk, alles bij elkaar te houden”, zegt hij. “Het zal waarschijnlijk in stukken worden verkocht, maar mijn ideaal zou zijn om het te verkopen aan een verzamelaar die het bewaart, omdat het elk concept van The Wall heeft vanaf het moment dat ik Roger Waters voor het eerst ontmoette.

Scarfe’s samenwerking met Pink Floyd begon, toen de band hem benaderde nadat de BBC de animatiefilm “A Long Drawn Out Trip” in 1974 had uitgezonden. Zoals Scarfe herinnert, vertelde Waters aan Pink Floyd-drummer Nick Mason: “We moeten met deze man samenwerken. Hij is verdomd goed. We hebben hem aan boord nodig. “

Lees het hele verhaal (in het Engels) op RollingStone.com

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.