Mooi Weer Spelen omarmt Pink Floyd (update 20-11-2019)

4 november 2019

Het traditionele Mooi Weer Spelen Marktspektakel in Delft, wordt in juni 2020 voor het eerst een betaalde voorstelling van eigen makelij.

foto: De Veste, Delft 2017 – (c) Theo Beckers

,,We kunnen met subsidie en fondsen het festival gratis houden, maar voor grootse spektakels is geen ruimte”, zegt festivaldirecteur Frank Koenen. ,,Toch willen we die behouden. Samen met Peter Chattelin van Pink Project en regisseur Jacqueline Sterk gaan we het nu anders doen: een fantastisch theaterspektakel op de muziek van Pink Floyd met de naam Mother Earth.

Op de Markt komen meerdere podia temidden van een gigantisch terras van 2200 zitplaatsen. Met licht, projecties en verspreid opgesteld geluid van gevel tot gevel zit je ook op de bestaande terrassen midden in de show. We zijn ervan overtuigd dat we uit heel Nederland bezoekers gaan trekken. De kaartverkoop start binnenkort.”

Gratis

Het is koren op de molen van Peter Chattelin. ,,Het theatrale van Pink Floyd verder uitwerken voor de Mooi Weer Spelen is een prachtige uitdaging. In 1998 stonden we al op de bomvolle Markt en dat gevoel was echt te gek. Het is een eer om daar te mogen spelen.”

De rest van het programma van de Mooi Weer Spelen verhuist in 2020 naar Poptahof en blijft gratis toegankelijk. Op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag staat het Poptapark bol van de creativiteit, onder meer met de urban dans- en videovoorstelling L’Ivresse d’une approche van het Franse gezelschap Au Delà Du Bleu. Ook de vertrouwde theatrale figuren zijn gewoon in de binnenstad te vinden. Op woensdag 6 november wordt het programma vanaf 20.00 uur toegelicht in het Microtheater aan de Kerkstraat 19.

UPDATE:

Dé Pink Floydsensatie van 2020, featuring Pink Project.
Muziektheater over klimaatverandering op basis van teksten en muziek van Pink Floyd.

Zaterdag 20 juni 2020
Entree vanaf: 21:00 uur
Show: 21:30 – 01:30 uur
Bars gesloten: 01:00 uur

Voorintekenen kan via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdXQxjMuXdDjoZsXN8dv2pRvjXK-v0VfyV1p-DXhMI1dS5pyA/viewform

Nieuwsbron: AD Delft

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.