The Pink Floyd Sound – The Wall theater tour

8 september 2019

Grootste Pink Floyd tribute ooit opgevoerd in de Nederlandse theaters!

The Pink Floyd Sound brengt de legendarische rockopera van Pink Floyd, na eerdere succesvolle tournees, opnieuw op de planken. ROCK met hoofdletters, met briljant gitaarwerk en compleet met de indrukwekkende theatrale lichteffecten, vuurwerk en animaties die het muzikale epos zo geliefd maakte bij het grote publiek. Dat wordt weer genieten met Comfortably Numb, The Thin Ice, Another Brick In The Wall, Good Bye Cruel World en meer roemruchte songs van het historische rockalbum. Het podium zal stomen als The Pink Floyd Sound los gaat en het publiek meesleept in één van de grootste meesterwerken uit de rockgeschiedenis.

The Wall werd oorspronkelijk in 1979 uitgebracht door Pink Floyd. Met 30 miljoen exemplaren werd dit het best verkochte dubbelalbum aller tijden. De rockopera vertelt het levensverhaal van het personage ‘Pink’, een rockmusicus die worstelt met het leven en zijn plek in de samenleving, verbeeld door een metaforische muur, die omver geworpen moet worden. The Wall stond ook in het teken van de scheiding tussen oost en west, toen Roger Waters in 1990, een jaar na de val van de Berlijnse muur, het epische stuk live bracht voor 350.000 mensen op de Potsdamer Platz. De band gaat tot het uiterste om de oorspronkelijke sfeer en kracht van het stuk te evenaren.

Tourdata:

19 oktober 2019: Theater De Stoep – Spijkenisse
23 november 2019: Schouwburg – Amstelveen
21 december 2019: Theater De Storm – Winterswijk

08 februari 2020: Theater De Blauwe Kei – Veghel
07 maart 2020: Isala Theater – Capelle a.d. IJssel
25 april 2020: Schouwburg Amphion – Doetinchem
23 mei 2020: Theaterhotel De Oranjerie – Roermond

foto: The Wall, MECC Maastricht 2016

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.