Universiteit van Freiburg ontvangt Pink Floyd Collectie

20 juni 2019

Het Centrum voor Volkscultuur en Muziek (ZPKM) van de Universiteit van Freiburg heeft een unieke Fan collectie ontvangen over Pink Floyd als onderdeel van een geschenk. De collectie is van Rolf Ossenberg (overleden in 2012).

“Dit deel geeft inzicht in de verscheidenheid aan activiteiten en ervaringen die worden geassocieerd met de maatschappelijke rol van de fans”, legt Dr. Michael Fischer uit. Voor Rolf Ossenberg speelde niet alleen de aanschaf van geluidsopnamen een rol, maar ook het verwerven van kennis heeft een beslissende rol gespeeld:de verzameling omvat ongeveer 300 boeken in verschillende talen die te maken hebben met de band.

Niet minder belangrijk zijn de 27 bestandsmappen met knipsels uit kranten en tijdschriften, evenals audio-visuele bronnen van gegevens. Deze zijn weergegeven in de verzameling in de vorm van meer dan 500 videobanden en tonen onder andere opnames van televisie optredens en concerten van de band. De collectie wordt aangevuld met opnamen, dvd’s, persfoto’s, flyers, posters, merchandise, handtekeningen en concertkaartjes.

De Pink Floyd collectie is de tweede grote Fan collectie om een ​​grote Britse rockband die aan de universiteit wordt geschonken: In 2017 had het Centrum reeds de “Reinhold Karpp Rolling Stones Collectie” ontvangen.

aangezien geen foto beschikbaar, hier een deel van mijn eigen verzameling

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.