Peter Whitehead overleden

14 juni 2019

Vanmorgen kwam de bevestiging dat Peter Whitehead is overleden. Pink Floyd fans kennen hem als de maker van de film “London ’66-’67”, in 1968 ook uitgebracht onder de titel ” Tonite Let’s All Make Love in London”. Geboren in Liverpool op 8 januari 1937 en overleden op 10 juni 2019.

Tonite Lets All Make Love in Londen is een soundtrackalbum dat in 1968 op LP werd uitgebracht, voor de semi-documentaire 1967-film van Peter Whitehead over de ‘swingende Londense scene’ uit de jaren zestig. De film bestaat uit een reeks psychedelische uitvoeringen en interviews en bevat live-uitvoeringen van Pink Floyd, samen met opnames van John Lennon, Yoko Ono, Mick Jagger, Vanessa Redgrave, Lee Marvin, Julie Christie, Allen Ginsberg, Eric Burdon, Michael Caine en vele anderen die een van de concerten van de band bijwonen.

In 1990 bracht See for Miles Records een uitgebreide versie uit van de soundtrack op CD onder de titel Tonite Let’s All Make Love in Londen … Plus (catalogusnummer: SEEK 258). Het album bevatte de meeste nummers van Tonite Let’s All Make Love in Londen. Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow? en Lady Jane van the Rolling Stones is opgenomen in de film, maar niet in een versie van het soundtrackalbum.  “Interstellar Overdrive” die alleen in een 3.02 bewerkte versie op de originele release verscheen, werd vervangen door de tot nu toe niet uitgebrachte 16:46 volledige versie. Een ander lang en niet eerder uitgebracht instrumentaal nummer van Pink Floyd, de 11:50 “Nick’s Boogie”, was ook opgenomen in deze release, samen met de interviews die in de film verschijnen.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.