Binnenkort boek over Pink Floyd in Scandinavie, op de markt

23 mei 2019

Met de titel “Pink Floyd Scandinavia 1967-1972” wordt op 30 september a.s. een boek uitgebracht.

Meteen na het debuutalbum The Piper van Pink Floyd in de Gates of Dawn ging Pink Floyd naar Aarhus, Stockholm en Kopenhagen tijdens hun eerste tournee buiten Groot-Brittannië. Met hun hypermoderne psychedelische muziek en shows creëerden ze iets compleet nieuws en spannends, waar ze ook naartoe gingen. Dit boek volgt hen op hun vroege tochten in Scandinavië op eenvoudige locaties tot hun terugkeer in de daaropvolgende jaren toen ze opstonden om een ​​van de grootste rockacts ter wereld te worden.

Het 176 pagina’s tellende boek is gemaakt door het Unseen Nordic Archives en belooft een buitengewone verzameling onbekende en zelden geziene foto’s van deze tours – meer dan 200 foto’s in totaal – aangevuld met nieuwe interviews van veel van de belangrijkste betrokken mensen en krantenartikelen van lokale Deense en Zweedse kranten in die tijd.

De Unseen Nordic Archive-serie boeken biedt toegang tot een archief met meer dan 500.000 afbeeldingen van Scandinavische fotografen en nieuw onderzocht interviewmateriaal van de mensen die er waren. Het is online te bestellen via o.a. Amazon.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.