Memoir of Bryan Morrison, de vroege Pink Floyd-manager, komt in september 2019 uit.

16 mei 2019

Toen de muziek impresario Bryan Morrison op 66-jarige leeftijd stierf in 2008, na twee jaar in coma na een polo-ongeluk in The Royal Berkshire Polo Club waarvan hij een oprichter was, liet hij zijn ongepubliceerde memoires achter.

Hij vertegenwoordigde bands  zoals Pink Floyd. Zijn bedrijf, het Bryan Morrison Agency, werd een van de leidende Londense boekingsagenten voor R & B en progressieve rock, evenals het organiseren van rondleidingen voor Amerikaanse acts. Uiteindelijk had Bryan de exclusieve boekingsrechten voor clubs zoals Blaises, de Cromwellian en de Revolution, in Bruton Street, Mayfair. Onder andere opmerkelijke bands die hij vertegenwoordigde waren Fairport Convention, Incredible String Band, Tyrannosaurus Rex, The Pretty Things, the Deviants and the Pink Fairies.  Hij hielp John Schatt  om zijn oude Music Management Company uit te breiden om uiteindelijk The Filmpow Group te worden.

In 1968 richtte hij Lupus Music op, een uitgeverij die Pink FloydSyd Barrett, The Pretty Things en The Aynsley Dunbar Retaliation vertegenwoordigt, T. Rex, Doctors of Madness and Free.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.