The Division Bell 2LP 25th anniversary vinyl

11 april 2019


Zojuist aangekondigd: Pink Floyd’s The Division Bell, wordt in een beperkte oplage uitgebracht, in doorschijnend blauw, zwaargewicht vinyl als een 2LP-set ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van het album.


Op7 juni a.s. zal het verschijnen. Het komt overeen met de originele gelimiteerde blauw vinyl uitgave van Columbia Records in 1994.

Uitgebracht onder het nieuwe label van de band – Pink Floyd Records – en zal catalogusnummer PFRLP 31 dragen. Hiervoor gebruikte men de “master” uit 2014 door James Guthrie, Joel Plante en wijlen Doug Sax van het Mastering Lab, Californië en komt als een dubbel LP (net als de Black Vinyl-release 2014) om ervoor te zorgen dat alle nummers volledig worden gepresenteerd. De originele single vinyl release uit 1994 vereiste dat de nummers moesten worden aangepast om op het vinyl te passen.

Zoals verwacht is de hoes weer van hoge kwaliteit; de platen zijn ondergebracht in een gatefold-hoes met vier verschillende afbeeldingen van speciaal gemaakte koppen en twee full-colour lyrische / afbeelding binnenhoezen. In de originele release debuteerde het album op nummer 1 in de albums van England, de VS, Australië en Nieuw-Zeeland, bereikte het de toppositie in zes andere landen en heeft tot op heden meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht.

David Gilmour zei toen: “We zijn met z’n drieën naar Britannia Row Studios gegaan en hebben twee weken geïmproviseerd. Samen spelen en opnieuw beginnen was interessant en spannend, het gaf een kickstart voor het album en het proces was erg goed, het was was een samenwerking en voelde meer samenhangend. “


Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.