Q-Cinema Live At Pompeii

21 februari 2019

Bij Q-Cinema worden films vertoond op groot scherm waarin een uitzonderlijke rol is neergelegd voor muziek. Regisseur Dennis Alink maakt een selectie van enkele van zijn favoriete films en voorziet deze voor aanvang van een introductie. Net als The Wall vorig jaar, wordt ook nu de film op groot scherm vertoond. 

Toen regisseur Adrian Maben zijn verloren paspoort aan het zoeken was in het amphitheater van Pompeii bedacht hij dat het prachtig zou kunnen zijn om hier een concert op te nemen. Los van de aantrekkingskracht van de sfeer en de akoestiek wou hij reageren op films als Woodstock en Gimme Shelter waarbij het publiek een belangrijke rol had in de concertfilm. Wat nou als je op een verlaten plek, de stad Pompeii was grotendeels begraven na een vulkaanuitbarsting, een band laat optreden? Een nog pre-Dark Side of the Moon Pink Floyd besloot dat het een goed idee was. De concertfilm is een monument geworden in het oeuvre van de band, waarbij de locatie perfect is voor epische nummers als ‘Echoes’, ‘Carefull with that Axe, Eugene’, ‘A Saucerful of Secrets’, ‘ One of These Days’ en ‘Set the Controls for the Heart of the Sun’.

Wanneer?: Donderdag 2 mei 2019

Deur open: 20.oo uur – Aanvang: 20.30 uur

Tickets: € 5,75* en zijn te bestellen via https://q-factory-amsterdam.nl 

Q-Factory Amsterdam, Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam

*Ticketprijs inclusief servicekosten en betalingskosten.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.