HIPGNOSIS. DARING TO DREAM.

6 februari 2019

Vijf jaar na het overlijden van Storm Thorgerson, werd Aubrey “Po” Powell benaderd door een galerij met de wens een tentoonstelling te organiseren van het werk van Hipgnosis. Po was het eens na een eerste aarzeling en het resultaat –Hipgnosis Daring to Dream” – dat 50 jaar van hun ontwerpwerk viert, toert momenteel door Duitsland. In september 2018 werd het in Berlijn gehouden; het is nu (van 19 januari tot 24 februari 2019) in de Kunsthalle Lüneburg te zien en vanaf 15 maart is het te vinden in het Küstenmuseum Wilhelmshaven.

De revolutie van het coverontwerp:
Het Britse grafisch bureau Hipgnosis maakte platenhoezen in de jaren 70 die museummeesterwerken werden. Momenteel toont de Kunsthalle Lüneburg een selectie van de belangrijkste platenhoezen in de muziekgeschiedenis door de legendarische grafische studio van Aubrey Powell in grote zeefdrukken en talrijke foto’s van de grondlegger van Hipgnosis.

1968 wordt beschouwd als het kernjaar van de culturele revolutie. Het is ook het geboortejaar van Hipgnosis, de legendarische Britse fotostudio opgericht door Aubrey Powell en Storm Thorgerson.

Powell en Thorgerson werkten vijftien jaar (1968-1983) samen onder de paraplu van Hipgnosis. In deze periode ontwierpen ze meer dan 350 platenhoezen, waaronder enkele van de meest beroemde in de muziekgeschiedenis: The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Houses of the Holy, The Lamb Lies Down on Broadway and Scratch.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.