A Symphonic Tribute to Pink Floyd

10 januari 2019

Op 15 juni 2019 gaat het dak er weer af; ‘The Pink Floyd Sound’ geeft dan samen met ‘The Hague Youth Symphony Orchestra’ en ‘Popkoor Prestige Pro’ een uniek Symphonic Tribute Concert in het Haagse World Forum.

Net als bij het Symphonic Tribute Concert in 2016, is 10% van de omzet – vóór aftrek van de kosten – bestemd voor War Child. In 2016 heeft dit ruim € 6.000 opgeleverd.Na het succesvolle concert in 2016 werd de vraag om het nog een keer te doen steeds groter; Het heeft even geduurd maar er wordt op dit moment hard aan gewerkt. Het kostte de nodige moeite om een tribute band te vinden die minstens zo goed is maar dat is uiteindelijk gelukt met de relatief jonge tribute band ‘The Pink Floyd Sound’ die hun naam meer dan eer aan doet. De band wordt ook dit keer ondersteund door een fantastisch orkest, bestaande uit circa 75 enthousiaste muzikanten onder leiding van Marcel Geraeds en het Popkoor Prestige. En het wordt bijzonder: Een wens van velen gaat in vervulling met de integrale en originele uitvoering van ‘Atom Heart Mother’ (Suite), compleet met koor en orkest.
Voor zover we weten is dit nog nooit in Nederland live uitgevoerd. Natuurlijk ontbreken de populairste songs niet en is de setlist best wel verrassend te noemen…

Uiteraard wordt het concert uitgevoerd met quadrafonisch geluid en een overweldigende licht- laser- en videoshow; Alle herkenbare elementen van de originele songs blijven met groot respect behouden. De magische samensmelting van al deze elementen is wat de muziek van Floyd mede zo aangrijpend maakt.

Vóór aanvang van het concert en in de pauze is in de foyer een uitgebreide collectie te zien van het ‘Pink Floyd museum van Theo Beckers’ beschikbaar gesteld door Pink Floyd Fans Nederland.

The Pink Floyd Sound

… is een gepassioneerde groep van muzikanten en technici, die slechts één doel voor ogen hebben: het benaderen van de sound & feel zoals Pink Floyd die ooit ten gehore bracht. Dat is, zoals de naam al verraadt, hetgeen waar The Pink Floyd Sound zich in onderscheidt. Met spectaculaire shows in binnen- en buitenland, een prachtige DVD én gastoptredens staat de band inmiddels internationaal bekend als één van de meest authentieke Pink Floyd tributes. The Pink Floyd Sound laat niet alleen het bekende latere werk van Roger Waters, David Gilmour, Richard Wright en Nick Mason weergalmen op het podium, maar gaat ook terug naar de begindagen van Pink Floyd. Een tocht langs de jaren ’60 van Syd Barrett, de broeierige zandvlaktes van Pompeï maar ook de epische klassiekers uit de latere jaren ’70. De ademende solo’s, zwierige orgeltonen en psychedelische effecten: het zit er allemaal in en een wervelende licht- en videoshow maken het audiovisuele spektakel compleet.

www.pinkfloydsound.nl

 

The Hague Youth Symphony Orchestra

The Hague Youth Symphony Orchestra is in 1923 in Den Haag opgericht en is daarmee het oudste jeugdorkest ter wereld. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met acht orkesten/ensembles waarin circa 300 jongeren in de leeftijd van 6 tot 25 jaar samen musiceren. Plezier in samenspelen op een zo hoog mogelijk muzikaal niveau staat daarbij voorop. Het jeugdorkest is het grootste orkest van de vereniging en telt op het ogenblik ongeveer 75 leden. Het orkest bestaat uit scholieren en studenten in de leeftijd van ca. 14 – 25 jaar.

www.vhjo.nl 

 

Popkoor Prestige Pro

Fris, spetterend en professioneel; Popkoor Prestige Pro staat voor kwaliteit.

Het koor bestaat uit 20 getalenteerde en speciaal geselecteerde zangers en zangeressen uit heel Nederland. Als showkoor wordt Pro vaak ingezet als spectaculaire act en is inzetbaar voor tv optredens, concerten, backing vocals en opnames; Prestige Pro was onder andere te zien bij tv-optreden Circus Gerschtanowitz en promotieclips met Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley.

Onder leiding van dirigent Ton van Diepen én professionele vocal coaches weet Prestige Pro keer op keer het publiek te verrassen. Terecht omschreven als “verjongend koor” bij het popkorenfestival Steenwijk, waar Prestige Pro het winnend popkoor was.

Prestige Pro laat een afwisselend en modern repertoire horen met indrukwekkende arrangementen die door dirigent Ton van Diepen zelf worden geschreven.

Ze betovert het publiek met loepzuiver gezongen nummers, krachtige uitstraling en op maat gemaakte koorregie. Prestige Pro wordt in juryrapporten omschreven als een koor dat veel klankkleuren laat horen en een goede koppeling weet te leggen tussen tekst en muziek.

Prestige Pro is ook voor 2019 al weer geboekt voor meerdere grote events zoals hun tour in Trefpunt Warmond en hun medewerking aan A Tribute To Pink Floyd in het World Forum Den Haag.

www.popkoorprestige.nl

Marcel Geraeds, dirigent
Na als klarinettist cum laude te zijn afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium, studeerde Marcel Geraeds (1973) van 1998 tot 2002 in Tilburg orkestdirectie bij Jac van Steen Georg Fritzsch. Van 1999 tot 2002 assisteerde Marcel Geraeds Jaap van Zweden en in de daaropvolgende jaren dirigeerde hij projectmatig diverse orkesten.

Marcel behaalde de eerste prijs tijdens de International Conductors Competition in Macon (USA) in 2010 en dirigeerde daar het Macon Symphony Orchestra en het Gwinnith Chamber Orchestra in 2011.

Hij werkte met het Sofia Festival Orkest, Jena Symphony Orkest, Philips Orkest, Amstel StrijkOrkest, in de Verenigde Staten, China, Italië, Frankrijk, Duitsland en Hongarije en begeleidde internationaal bekende solisten als Lang Lang, Igor Roma, Corcky Siegel, Miranda van Kralingen, Mathieu van Bellen, Natalia Gabunia en Johan van Iersel.

Momenteel is Marcel artistiek leider en dirigent van Orchestra Nova, het meest innovatieve symfonieorkest van Nederland en van het Hofstads Jeugdorkest, het oudste jeugdorkest ter wereld.

Marcel is initiatiefnemer van het Nieuw Symfonisch Collectief. In dit ‘muziekhuis’ worden nieuwe concepten ontwikkeld voor het concertpodium.

www.marcelgeraeds.nl

World Forum
World Forum Den Haag is sinds januari 2015 officieel Business Friend van War Child. Gevestigd in Den Haag, stad van vrede en recht, verbindt World Forum zich graag aan een organisatie als War Child.

www.worldforum.nl

 

ZATERDAG 15 JUNI 2019: WORLD FORUM DEN HAAG

AANVANG: 20.00 UUR (Tentoonstelling vanaf 18.00 uur)

Vandaag, 10 januari 2019, start op 10.00 uur de voorverkoop via:  www.ticketmaster.nl

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.