Nick Mason krijgt CBE onderscheiding

29 december 2018

Pink Floyd-drummer Nick Mason is bekroond met een CBE voor muziekservices op de New Years Honours lijst. Nick Mason staat op elk album van Pink Floyd, sinds hij in 1965 de band mede-oprichtte.

Hij begon met drummen in bands samen met collega Regent Street Polytechnic student Waters in de vroege jaren 1960, voordat ze samen met toetsenist Richard Wright en frontman Syd Barret de band Pink Floyd vormden.

Vanaf hun debuutalbum, The Piper At The Gates Of Dawn, verzamelde Pink Floyd een bewonderend publiek en behaalde ze groot commercieel succes. Mason werd beïnvloed door jazzmuziek, waardoor hij de kenmerkende percussieve elementen aanleverde voor de conceptalbums van de band. Hij had ook een hand in de lyrics en mede-schreef verschillende nummers, waaronder Echoes. Hij toert nog steeds met zijn nieuw gevormde band, Saucerful Of Secrets , en heeft een passie voor autoraces en Ferrari’s. Hij was deelnemer aan toerritten tijdens zijn carrière, o.a. samen met David Gilmour en toenmalig manager Steve O’Rourke deelgenomen aan La Carrera Panamericana, waarvan een video verschenen is in de jaren 90 van de vorige eeuw.

Een CBE onderscheiding (die Gilmour ook heeft) betekent niet dat hij zich “Sir” mag noemen, dat mag alleen als men tot Ridder geslagen is. Dus ook Gilmour is géén “Sir”.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.