Schilderij Syd Barrett opgedoken

11 december 2018

Een lokale antiekhandelaar had een ongelooflijk  geluk, nadat een schilderij van € 50 dat op de veiling was gekocht, het werk bleek te zijn van Pink Floyds Syd Barrett, en het zou tot vijf cijfers waard kunnen zijn.

Maggie Mathews van de ironisch genaamde ‘Junk’ in Virginia, zegt dat ze zich aangetrokken voelde tot de opgeruwde compositie van een jong meisje toen ze items in een van de wekelijkse bric-a-brac-veilingen van Dublin aan het bekijken waren.

“Het waren haar ogen die me binnenhaalden. Ze zat op een tafel, smerig en bedekt met stof, alsof je haar niet echt zou mogen zien,” legt Maggie uit, van een schilderij dat anders voorbestemd had kunnen zijn om gedumpt te worden.

Lees het hele verhaal over dit schilderij op www.anglocelt.ie  

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.