Nick Mason vindt het hoog tijd dat Pink Floyd stopt met vechten

11 december 2018

Nick Mason heeft gesproken over zijn “teleurstelling” dat zijn voormalige bandmaatjes Roger Waters en David Gilmour nog steeds “op gespannen voet staan”.

Tegen Rolling Stone zei Mason: “Het is naar mijn mening heel raar, maar ik denk dat het probleem is dat Roger David niet echt respecteert. Hij voelt dat schrijven alles is, en dat gitaarspelen en het zingen iets is dat in feite iedereen kan, maar dat alles op het schrijven moet worden beoordeeld in plaats van op het spelen.”

Hij voegde eraan toe dat Waters in het bijzonder moeite heeft verder te kijken dan het schokkende verleden van de band en zegt: “Ik denk dat het bij Roger blijft hangen dat hij een soort van fout maakte op een manier dat hij de band verliet, ervan uitgaande dat Pink Floyd zonder hem niet zou kunnen voortbestaan. Het is een constante irritatie, eigenlijk dat hij er nog steeds naar teruggaat. Ik aarzel niet om hier energie in te blijven steken, alleen omdat het tussen hen beiden is in plaats van ik. Het is echt teleurstellend dat deze nogal oudere heren nog steeds op gespannen voet staan. ”

Hij voegt eraan toe dat de spanning tussen de twee “komt en gaat” en “kan worden verergerd door een specifiek meningsverschil over een heruitgave en hoe het moet worden benaderd of wat moet worden gedaan.”

Op de vraag of hij denkt dat er een soort van verzoening op den duur kan komen, blijft hij optimistisch. “Ik leef in hoop”, zegt hij. “Ik bedoel, ik denk niet dat we weer gaan toeren als Pink Floyd, maar het lijkt dom in dit stadium van ons leven om nog steeds te vechten.”

Bron: Loudersound.com

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.