Roger Waters gast optreden bij Nick Mason?

7 december 2018

Nick Mason zei dat er een mogelijkheid is dat Roger Waters een gastoptreden kan geven tijdens een van zijn aankomende shows. De drummer debuteerde onlangs met zijn nieuwe band, Saucerful of Secrets  en bevestigde later een Noord-Amerikaanse tour van 12 maart tot 22 april volgend jaar.

In een nieuw interview met Rolling Stone zei hij dat hij zowel Waters als David Gilmour had gesproken voordat het project werd gelanceerd. “Ik dacht dat zijn goede manieren,” legde hij uit. “Ik denk niet dat het een kwestie was van toestemming krijgen of zoiets, maar wat geweldig was, was dat ze heel bemoedigend waren.”

“Waters”, merkte Mason op, “zei dat hij misschien wel een paar nummers mee zou komen doen, maar dat moet ik eerst nog zien. We kunnen eventueel  over gaststerren praten als we wat verder in de Tour zijn. ”

Hij voegde eraan toe dat “er veel enthousiasme van de band is, en dat dit de belangrijkste drive is.” Zolang iemand denkt dat we wat kaartjes kunnen verkopen, zullen we daar absoluut heen gaan, ik denk dat het vanuit mijn oogpunt ook de gelegenheid is om naar plekken te gaan waar we nog nooit gespeeld hebben met Pink Floyd, in het bijzonder Zuid-Amerika, daar is zo’n grote fanbase en ik zou het heel leuk vinden om daar naartoe te gaan en wat shows te doen. ”

Mason herhaalde zijn vastbeslotenheid om zich te concentreren op het vroege werk van Floyd, zelfs als hij werd uitgenodigd om materiaal te spelen, die waren geschreven ná The Dark Side of the Moon. “Ik ben bijna klaar om te zeggen dat het niet mogelijk is,” zei hij. “Maar tot op zekere hoogte houd ik vast aan wat ik voel, namelijk iets anders doen.  Zoals ik al zei, kan ik niet enorm enthousiast worden over het doen van een definitieve versie van ‘Comfortably Numb’ of een definitieve versie van ‘Money’ of wat dan ook. ”

Hij besprak ook de mogelijkheid dat Pink Floyd een uitgebreide versie van het album Animals uit 1977 gaat publiceren, nadat eerder gezegd was dat er wat problemen waren met het project. “Ik denk dat het uiteindelijk zal gebeuren,” zei hij. “Het is gewoon een beetje traag vanwege meningsverschillen over hoe je het moet doen of wat je eraan moet toevoegen, maar ik weet zeker dat het uiteindelijk zal gebeuren. Van al onze albums die opnieuw zijn uitgebracht, is dat degene die het meeste baat heeft bij een soort bewerking. ”

Bron: Ultimateclassicrock

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.