Big One in Podium Gigant te Apeldoorn, door Hans Heerding

30 november 2018

Big One een aanrader volgens PF fansite Nederland. Dus ik er naar toe als fervente Pink Floyd liefhebber.

Big One, ze doen hun naam eer aan. Met recht worden ze een van de betere Europese coverbands genoemd. Alleen het podium Gigant is te klein voor hen. Betreft de muziek keuze en de uitvoering daar mankeerde weinig aan, de belichting en de achtergrond film echter was niet optimaal. Te klein en veelal hetzelfde. Wat erg leuk was om te zien was de onderlinge verstandhouding. Als een bepaalde noot of een stukje lukte zag je een ieder stralen, of misschien was het wel van opluchting dat zou natuurlijk ook kunnen.

Het reportair van vanavond was het album The Division Bell afgewisseld met enkele highlights van andere albums. Sheep van Animals heb ik nog niet eerder zo live gehoord en verder was er natuurlijk the Wall part 2, Wish you were Here en de al oude afsluiter Comfortably Numb. Van mij had het mogen blijven bij The Division Bell. Het blijkt ondertussen een gewoonte te willen zijn om Wish you were here en zeker Comfortably Numb bij elk concert te moeten spelen. Alsof het niet zonder kan. Nou Big One had zeker zonder gekund alhoewel het meeste publiek het niet met mij eens zou zijn. Juist deze bekende nummers werden door sommigen zachtjes en door enkele met luide stem meegezongen. Een luide stem al of niet gesmeerd met het nodige bier. Kortom een leuke avond, goede muziek en hopelijk volgend keer in een grotere zaal.

Arrivederci,
Hans Heerding

Red: Meer foto’s, door Hans Heerding kun je vinden op onze Facebook Photopage (ook toegankelijk voor mensen die geen facebook account bezitten)

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.