Ontmoeting met Another Brick door Eddy Mertens

27 november 2018

Another Brick is een tributeband uit de buurt van Haarzuilen, en groot Pink Floyd fan Eddy Mertens had een ontmoeting met hun.

Afgelopen zaterdagavond was ik uitgenodigd door de nieuwe band Another Brick.

De band bestaat uit 5 personen;

•             Jakob Kyselica

•             Ruben Verbaas

•             Jos Verbaas

•             Luc Pieters

•             Ronald van Hove

Jakob (20) en Ruben (22) zijn de jongelingen in de band, geïnspireerd voor de muziek van Pink Floyd door hun ouders. Het bewijs van Pink Floyd’s tijdloosheid! Luc speelt ook in “Endless Floyd”, die je waarschijnlijk ook wel kent. Hij viel toen een paar weken in voor  onze drummer.  Voorlopig blijft hij bij onze band.

De naam Another Brick is gekozen omdat wij ons een van de stenen in het Pink Floyd fundament zien. Het spelen van hun muziek voegt een steen toe en houdt het stevig en levend. Met Another Brick willen wij de muziek van Pink Floyd, David Gilmour en Roger Waters spelen in een kleine bezetting. Geen dubbele bezetting op alle instrumenten. Ook zonder lasershow en dia’s. Zo hopen wij toegankelijker te zijn voor kleinere plekken en kunnen we in kleine kroegjes ook terecht. Ook gaan we een semi-akoestische variant opzetten. Dan kunnen we ook nog eens een verjaardag thuis doen, of in de tuin tijdens een BBQ.

Wij zijn in augustus dit jaar begonnen in deze formatie. Met Jos en Ruben (vader/ zoon) had ik eens eerder wat gedaan met Pink Floyd muziek, maar het was nooit tot een band gekomen. Toen ik eerder dit jaar Jakob tegenkwam die alle soundjes op de keys had en de nummers heel goed kent, leek het mij het moment om serieus te starten. Vanaf januari willen wij met een 2 uur vullend programma optredens gaan doen.

In Haarzuilen mochten wij een uurtje spelen op dat besloten feest (zie foto’s).

De setlist bestaat to dusver uit;

– Money – Another Brick in the wall prt 2/3 – MotherHey You – Wish – you were here – BreatheTime/Breathe reprise – Us & Them – Brain Damage/Eclipse – Run like HellYoung LustSorrow – High Hopes – Nobody Home – Take it Back – The Thin IceIn the fleshSheep -Comfortably Numb .

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.