Britse filmregisseur Nicolas Roeg overleden

25 november 2018

De Britse regisseur Nicolas Roeg (90) is overleden. Hij had in de jaren 70 succes met de thriller Don’t Look Now (1973) en de sciencefictionfilm The Man Who Fell to Earth (1976), waarin David Bowie de hoofdrol speelde.

Roeg begon zijn carrière als hulpje op een filmset, waar hij thee zette en het bekende klapbord (action!) bediende. Daarna werd hij cameraman en cameraregisseur en werkte in die hoedanigheid onder meer aan de klassieker Lawrence of Arabia.

Voor een hoofdrol in zijn eerste film als regisseur wist Roeg eind jaren 60 niemand minder dan Rolling Stones-zanger Mick Jagger te strikken. Dat was voor de psychedelische gangsterfilm Performance.

Roger Waters

Nicolas Roeg regisseerde voor Roger Waters de videoclips voor zijn album The Pros and Cons of Hitch Hiking, evenals de film die tijdens optredens van Waters in 1984 en 1985 op het podium werd geprojecteerd.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.