Wish You Were Here SACD weer in produktie

14 november 2018

De SACD van het album uit 1975, Wish You Were Here,wordt gereviseerd en is vanaf het einde van dit jaar weer verkrijgbaar.

Deze hybride schijf bevat het album gemixt voor 5.1 surround sound en stereo van de originele analoge mastertapes van Pink Floyd Producer / Engineer James Guthrie. Het werd oorspronkelijk uitgegeven in 2011, rond de tijd dat de ‘Immersion’ boxset van Wish You Were Here uitkwam, maar sindsdien uitverkocht is.

Ondanks de ‘Immersion’ boxset met een 5.1-mix op zowel DVD als Blu-ray, wilde de band dat een SACD-versie werd uitgebracht en dat het Analogue Productions-pakket zowel geluid als een uitstekende presentatie leverde, met zes ansichtkaarten met iconische Hipgnosis-ontwerpen (‘The Veil’ , ” The Diver ‘,’ The Swimmer ‘,’ Man in the Desert ‘,’ Cover Sticker ‘en’ Burning Man ‘) en een boekje van acht pagina’s.

 

In de wandelgangen gaat ook te ronde dat The Dark Side of The Moon in hetzelfde formaat zal volgen, hoewel een SACD van dit album alom beschikbaar was toen ze werd uitgebracht voor het 30-jarig jubileum in 2003.

Deze nieuwe editie van Wish You Were Here op SACD is online te reserveren/bestellen via  Acoustic Sounds en heeft een releasedatum van 28 december 2018. In de loop van de tijd zal deze waarschijnlijk op grotere schaal beschikbaar komen in Europa en de rest van de wereld.

2 reacties

  • Jo van Dinther 15 november 2018op00:03

    Wanneer komt ANIMALS als sacd eens uit?

  • Theo Beckers 15 november 2018op07:29

    Vernam gisteren dat men ook bezig is met Animals en zelfs met solowerk van Roger Waters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.